maandag 30 april 2007

Spannend

Tjonge wat was het spannend op de nederlandse voetbalvelden. Ik zat zelf bij de wedstrijd Roda JC - Heracles. De wedstrijd zelf was niet zo spannend want het was al snel duidelijk dat Roda ging winnen. Uiteindelijk werd het zelfs de grootste thuiszege ooit voor Roda: 7-0! Wat spannender was was het scorebord. Roda kon bij een gelijkspel van Feyenoord en Heereveen nog een 5e plaats halen en dus gelijk zeker zijn van een Uefa-ticket.
Maar ongetwijfeld was het bij AZ, Ajax en PSV nóg véél spannender. Wie het nou van de drie het meest verdiend heeft valt moeilijk te zeggen. Ze hebben allemaal zo'n dertig punten laten liggen. En allemaal zijn ze punten aan Roda kwijtgeraakt. Maar om nu te zeggen dat Roda dan maar kampioen had moeten worden........


Anyway, de sfeer was helemaal geweldig in het prachtige Parkstad Limburg Stadion. (tja, een beetje chauvinisme mag natuurlijk op je eigen weblog...). De fanclubs houden fantastische acties om de sfeer te vergroten. Getuige deze gigantische spandoeken die voor aanvang van de wedstrijd omhoog werden getrokken.

Geen opmerkingen: