maandag 24 januari 2011

21 Eyes of Ruby

Een leuk feestje hadden de jongens van 21 Eyes of Ruby in gedachte voor hun 5e verjaardag en een leuk feestje zou het worden. Lokatie: de Azijnfabriek in Roermond. Diverse gastoptredens zorgden voor de nodige afwisseling. Er werd in gothic-style begonnen met de band Fallen One.




Niet meteen mijn ding maar de jongelingen deden hun best op in de voetsporen van Epica of Within Temptation te treden. Ze spelen blijkbaar nog niet zolang samen dus dat wordt nog effe oefenen.
Zij werden gevolgd door nu-of-nooit-deelnemer Lambshade. Niet dat ik de concurrentie van die competitie ken maar grote kans dat deze jongens de komende editie op Pinkpop spelen. Het lijkt wel alsof zij wél al langere tijd samen op de bühne staan. Goede compostities en strak gespeelde rock zoals het hoort.





Tegen 23 uur de band waar we eigenlijk voor kwamen. Deze progrockformatie staat al 5 jaar samen te musiceren en hebben inmiddels ook evenveel cd's uitgebracht. Daarnaast nog enkele EP's, ze krijgen er geen genoeg van. Ze hebben zich zelfs voorgenomen om 21 albums te maken. Dus we kunnen nog effe vooruit.
Vooral de laatste cd, Conquer the World part 5, is (in mijn oren) een subliem meesterwerk. Deze topmuzikanten moeten met deze progrock niet aan competities meedoen maar gewoon doen waar ze harstikke goed in zijn: muziek maken!
En dat gaat bij hun als van een leien dakje. Zo'n 2 uur lang werd het publiek vermaakt. Een 12 jarige fan mocht nog even meedrummen en ook enkele heren van Festina Lente deden een duit in het zakje. Kortom een geslaagd feestje.










Geen opmerkingen: