woensdag 15 juni 2011

Jan Smeets is hypocriet

Ja, Jan is hypocriet. Linkse Jan bazuint overal rond dat hij tegen de BTW-verhoging op cultuur is. Want dan moeten de armlastige Pinkpopbezoekers straks 10 euro meer gaan betalen voor ‘t ticket. Hij vergeet daarbij te vermelden dat we sowieso al elk jaar zo’n tientje meer betalen voor ons kaartje. In 2006 koste een 3-dagenkaartje nog 99 euro. Nu 150.
Ook voor een drankje en een hapje moet de studentenbuidel binnenstebuiten gekeerd worden. Enkele jaren geleden klopte de sociale Pinkpopbaas zich nog openlijk op de borst dat hij het goedkoopste festival van Europa mocht organiseren. Hij ging in drie jaar tijd van €1,66 naar €2,50 en verminderde ook nog eens de bekerinhoud met 5cl.
Elk jaar worden er weer nieuwe regels verzonnen om die arme studenten meer geld uit de zakken te kloppen. Dit jaar mogen er slechts maximaal 12 blikjes bier per kampeerder mee de camping op. Erger nog: matjes of zeilen om op te zitten worden in beslag genomen want alleen de eigen 3fm-matjes worden toegelaten. Juist, te koop op het terrein.

Ik heb nog wel een paar tips voor de komende jaren om het voortbestaan van het festival te garanderen. Verbied ook de rookwaren en verkoop Pinkpoppafjes (natuurlijk rook en nicotinevrij volgens de wet van Smeets). Verbied ook schoeisel en verplicht de trendy Pinkpoplaarsjes (je vind wel een reden). Oja, de overige kledij… Over een paar jaar gaan we er naakt naar toe en komen uitgekleed terug….

En nou weet ik ook wel dat alles duurder wordt en dat je mee moet gaan, anders blablabla. Maar lieve Jan, hou dan alsjeblieft op met je linkse praatjes als je zelf toegeeft aan ongebreidelde commercie.
En drink drie biertjes minder en doe een warme trui aan. Een Pinkpoptrui…

Geen opmerkingen: