zaterdag 23 juni 2007

Napels

D'r waren best wel mooie plekjes in Napels. Zoals het eerder beschreven Certosa di San Martino en het gebied rondom het koninklijk paleis met enkele sjieke straten. Maar het grote deel van de stad is vies, zwart en onveilig. Ze hebben een afvalprobleem. Blijkbaar is de afvalverwerking in handen van de maffia, de Camorra. En die storten het afval waar zij dat zelf willen. Dus rondom de stad liggen bergen illegaal gedumpt afval. Ook in de stad is het een zootje. Op de duurdere straten na (ik ga er vanuit dat die extra betalen) ligt het afval op ieder hoek opgestapeld. En dat is natuurlijk weer een feest voor de zwerf-katten, -honden en ratten.

Er liepen in de meeste wijken ook veel ongure types rond en continu wordt je lastig gevallen door agressieve straatventers die graag je bezittingen willen overnemen. Nee, niet echt een prettige stad om lang te verblijven.


Het lijkt erop dat de stad werk is het maken van de bekende slogan: "Eerst Napels zien en dan sterven". Dit wordt volgens mij een beetje té letterlijk genomen....

Maar de schrille contrasten tussen arm en rijk leverden ook mooie plaatjes op.