maandag 2 juni 2008

Pinkpop 2008 zondag

Het zit er weer op. Langzaam kroop Pinkpop 2008 naar een ongelooflijk geweldig ontladend massaal hoogtepunt (sorry als ik een paar metaforen overgeslagen heb). Er was geen betere afsluiter denkbaar geweest dan Rage Against The Machine. Blijkbaar had het hele veld (maar dan ook het HELE) behoefte om alle woede d'ruit te laten. Zo'n uitzinnige menigte heb ik zelden gezien.




Maar ook de Queens of The Stone Age waren in beste stemming, heftig. En ook 't Annelies Morissette zong goed maar de massale geluidswand ging op een gegeven moment storen. Na het perfectklinkende RATM leek het erop dat het geluid op de afsluiter was afgesteld (maar of dat werkelijk zo is?). Hoewel Gavin Degraw ook heel aardig klonk. Zat ook muzikaal goed in elkaar. Saybia was ook goed te pruimen maar de Counting Crows klonken een beetje soft en saai. Zo waren er meerdere bandjes die de moeite waard waren maar eerlijk gezegd na het spetterende orgasme met RATM vergeet je de mindere goden een beetje....

Wel was het geluid in de tent niet al te best (een mens moet nu eenmaal eens wat te zeiken hebben). Maar voor de rest waren er geen wanklanken te horen. Een pluim voor de organisatie!
Jammer genoeg heb ik deze keer geen goede foto's van de artiesten kunnen maken want ik riskeerde het niet m'n nieuwe camera mee door de controle te smokkelen. Bovenstaande kiekjes en video's zijn gemaakt met míjn kleine Ixus. Later zal ik wel nog wat foto's plaatsen die door vrienden zijn gemaakt.

Wederom was het een onvergetelijk Pinkpop. Kan niet wachten op de 40ste editie, volgend jaar weer met pinksteren! (geruchten: Bob Dylan, Neil Young, Coldplay en Radiohead)

Geen opmerkingen: