zaterdag 19 mei 2007

De drie geitjes


Afgelopen donderdag deden de tweeling Julia en Mathijs hun Eerste Heilige Communie. Julia en Mathijs zijn de kinderen van vrienden van ons. Wij waren ook op het feest uitgenodigd dat werd gehouden in het Winselerhof. Dit is een karakteristieke boerderij, door Camille Oostwegel omgebouwd tot hotel-restaurant.


Het is niet altijd gemakkelijk om voor communiekantjes het geschikte kado te vinden en vaak wordt dit probleem opgelost met kadobonnen of geld. Niet erg origineel dus.
Deste mooier als er mensen zijn die zich wél iets origineels laten invallen. Ome Joris (een broer van de moeder van de kids) is een van die mensen. Ome Joris bracht namelijk drie geitjes mee naar het feest. Voor de kids. En de kids vonden het prachtig.
Pappa vond het minder prachtig want hij zag zichzelf de komende jaren niet doorgaan als geitenhoeder. Er was dus een praktisch probleem, want waar naartoe met drie geiten? Gelukkig was er nog ergens een verre oom met een boerderij, die zou dan maar gevraagd worden zich over de geitjes te ontfermen.
Praktisch probleem of niet, de kinderen zullen zich later die Eerste Heilige Communie altijd herinneren als het feest met de drie geitjes. Geweldig toch!

Ook de hotelleiding vond het minder prachtig want op een gegeven moment waren de geitjes zich te goed aan het doen aan de dure groente in de eigen groententuin van het restaurant. Gezien de prijzen daar hebben ze vermoedelijk voor zo'n vijfhonderd euro aan sla gegeten....