maandag 28 mei 2007

Pinkpop 2007 de 2e dag

Er was weer eens heel veel moois te zien vandaag. Wederom genieten dus. Het begon al met een swingend optreden van Gabriel Rios die het publiek al opwarmde voor hetgeen nog komen ging. Ook feesten was Gogol Bordello, die het hele veld liet springen als gekken. Ilse de Lange deed het iets rustiger aan maar wel goed en Krezip (ingevallen voor de afwezige Amy Winehouse) zette de 3fm-tent op z´n kop.
Punkmuziek van Iggy Pop, die over de bühne sprong als een jonge hond, maar zag eruit alsof hij reeds in de jaren ´70 gestorven was, alleen is dat blijkbaar nog niet tot hem doorgedrongen. Maar hij kreeg wel de hele meute mee, hij kan het nog steeds. En het klapstuk was een indrukwekkend optreden Muse, een van de hoogtepunten van deze Pinkpop-editie. Je vraagt je af hoe slechts drie man zoveel kabaal kunnen maken. Morgen meer.


Gabriel Rios kwan de bühne op en de zon scheen meteen. Hij maakt dan ook zonnige muziek. Prachtig optreden!

The Nightwatchman. Tom Morello was ooit de frontman van Rage Against The Mashine, die had ik toch liever hier gezien.

Waanzinnig feesten met Gogol Bordello, zij zweepten het hele publiek op met hun energieke zigeunerpop, of hoe je het ook wilt noemen. Topper!

effe pauze...

En er stond nadrukkelijk een bord bij de ingang: graffity verboden...

Beetje rustig: Ilse de Lange

Maximo Park

voor de 3e keer op Pinkpop: Krezip. Zij vielen in voor Amy Winehouse en begonnen ook met Rehab, een nummer van Amy. Ik vond het een goed optreden.

Ouwe punker Iggy Pop breekt de boel af...

...en dat kan Jan Smeets minder waarderen.

de geweldige afsluiter van de zondag: Muse

Geen opmerkingen: